Logo allesoverkatwijk.nl

Jonge deelnemers Meet-up homo-acceptatie Katwijk gezocht

Op woensdagavond 27 november organiseren de Jongerenadviseurs Katwijk in samenwerking met jongerenwebsite Kattuk.nl een Meet-up over homo-acceptatie (LHB+) in Katwijk. In de grote zaal van jongerencentrum De Schuit gaan Katwijkse jongeren, van diverse achtergrond en geaardheid, met elkaar in gesprek op zoek naar 'common ground'. Doel van de avond is dan ook het bevorderen van wederzijds respect.  

Uit de Startfoto Sociaal Domein blijkt namelijk dat 30 procent van de Katwijkse jongeren negatief staat ten opzichte van homoseksualiteit. Landelijk ligt dit cijfer aanzienlijk lager op 6 procent. Daarnaast ontvangen Jongerenadviseurs signalen van homoseksuele koppels die, als ze bijvoorbeeld hand in hand door het uitgaanscentrum lopen, wel eens worden lastiggevallen of negatieve opmerkingen krijgen. 'Iedereen is vrij om te denken en spreken van en over homoseksualiteit wat hij of zij vindt. We leven immers in een vrij land. Maar zodra jongeren worden lastiggevallen om hun seksuele geaardheid en zich minder vrij voelen om zich te uiten in Katwijk er is er wat mis.

Kom je uit Katwijk, ben je tussen 14 en 34 jaar en wil je hierover meepraten en/of meehelpen de Meet-up te organiseren? Meld je dan aan via info@kattuk.nl! Ook als je nog vragen hebt, kun je hier terecht. Naar aanleiding van de uitkomsten van de discussie gaan de Jongerenadviseurs een advies uitbrengen aan de gemeente Katwijk hoe om te gaan dit onderwerp.