Afbeelding

Supercup voor Grasshoppers Dames 1

Sportiff Company Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de wedstrijd om de Supercup tegen Loon Lions in winst weten om te zetten. In een goed gevulde sporthal Cleijn Duin was het team van coach-trio Gouw/Van d erVuurst/Mens te sterk voor de bezoekers uit Landsmeer.

Het begin is voor de Lions (3-7) maar Sportiff Company neemt al snel het initiatief over. Via drietjes van Sonja Kuijt (2x3) en Iris Govers en scores van – de uitblinksters aan Katwijkse zijde - Noor Driessen en Deborah Vos kan de thuisclub uitlopen naar een 18-12 voorsprong. Vervolgens antwoorden de bezoekers met een 9-0 run om zo de eerste periode toch nog winnend af te sluiten (18-21).

De eerste score in het tweede kwart is voor Loon Lions maar Ilse Kuijt (2x3) en Mia Hordijk van afstand zetten Sportiff Company weer op voorsprong. Ook Noor Driessen laat zich gelden met 4 scores op rij en mede omdat de Lions in deze periode moeizaam tot scoren komen kunnen de Katwijkers verder uitlopen naar een 40-29 ruststand. Verder leuk om te vermelden is het eredivisie-debuut van de 16-jarige Lotte van Kruistum.

Loon Lions komt scherper uit de kleedkamer en kan aanvankelijk de achterstand verkleinen (42-38) voordat Grasshoppers wat terug kan doen via Sonja Kuijt (2x3) en Deborah Vos (2x3) terwijl Noor Driessen de teller met 2 achtereenvolgende scores op 59-46 zet bij aanvang van het laatste kwart.

In het laatste kwart lukt het de Lions niet om dichterbij te komen. Scores vallen over en weer en aan aan Katwijkse kant laat met name Deborah Vos zich gelden met enkele fraaie scores. Via 67-55 word het 76-57 met nog 2 minuten op de klok. De laatste scores zijn voor de Lions maar de overwinning is voor Grasshoppers en daarmee ook de Supercup (76-68).