Logo allesoverkatwijk.nl
Yassim Kabouni -niet zichtbaar - heeft de2-0 aangetekend.
Yassim Kabouni -niet zichtbaar - heeft de2-0 aangetekend. (Foto: )
Sport

Rijnvogels blijven ongeslagen en worden mede-koploper

De 3-1 zege op Rijsoord zou volgens de stand op de ranglijst conform de verwachtingen zijn. Eens te meer bleek echter dat cijfers op papier in de voetballerij slechts statische gegevens zijn. Dat de 3 punten uiteindelijk op de Kooltuin bleven was niet geheel onverdiend maar de opponent toonde zich lange tijd de evenknie van de gastheren en derhalve ontspon er zich een levendig en verre van gezapig duel.

Arno Dijkstra mocht zich op zijn verjaardag als pechvogel laten feliciteren. In de warming-up liep hij een hamstringblessure op en lijkt de komende weken uitgeschakeld. De pechduivel achtervolgde hem net als in het vorig seizoen bij VVSB.

'Het was een tegenvaller maar Yassim Kabouni verving hem goed', klonk trainer Jimmy Simons tevreden na afloop van het met 3-1 gewonnen duel. 'We verzuimden in de eerste helft al afstand te nemen en de tegenstander in leven te laten', oordeelde de Amsterdamse oefenmeester in Katwijkse dienst terecht. Ook hij had gezien dat de meestal trefzekere spits Max van Steen het vizier vandaag niet op scherp had staan. Anderzijds kon hij tevreden zijn over zijn defensie die nauwelijks enkele kansen weggaf maar een keer toen de bal 'uit de lucht kwam vallen' een kwartier voor tijd de spanning terug keerde. Casper Gerritse was hier verantwoordelijk voor. Hij was trefzeker na een voorzet maar in blessuretijd was het Jaap van Duijn die met een briljante opvlieging het rood-witte vlaggenschip in veilige haven loodste.

Na een van wederzijds terrein verkennen openingsfase was het de thuisclub die de score al vroeg open brak. Een slim door Jaap van Duijn genomen vrije trap werd door Romano van der Stoep op juiste waarde ingeschat en was de vijandelijke defensie te vlug af. Doelman Ragip Ozrak was een geslagen man. Vervolgens verslikte Max van Steen zich in een panklare assist van Yassim Kabouni nadat hij voordien al een 'moeilijk balletje' over de lat tilde. Goed, kansen voor de gastheren maar ook de gasten lieten zich qua veldspel niet onbetuigd al was dat van de thuisclub met een licht surplusje. Gevaar voor het vogelnest werd door een solide defensie in de kiem gesmoord.

Kort na de hervatting kwam Romano van der Stoep een teentje tekort om de marge te verdubbelen. Dit zou halverwege het tweede bedrijf toch een feit zijn. Yassim Kabouni werd die gestuurd, legde af op Max van Steen die van dichtbij de binnenkant van de paal trof. Uit de rommelige situatie die er vervolgens ontstond frommelde Kabouni de tweede treffer binnen. Na een van de vele Rijnvogel corners werd een bal van de lijn gekopt en Rijsoord leefde nog zeker toen het op 2-1 kwam. De thuisclub was de grip even kwijt en moest verdedigend alle zeilen bijzetten. De spanning liep op gelijk de temperatuur op deze zonnige nazomerdag. Totdat Jaap van Duijn met zijn briljante aan alle onzekerheid een einde maakte.