Logo allesoverkatwijk.nl
Provincie en aannemer willen in Valkenburg een tijdelijke Tjalmaweg voor de woningen van Duinzicht  langs. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Provincie en aannemer willen in Valkenburg een tijdelijke Tjalmaweg voor de woningen van Duinzicht langs. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

SGP noemt motie coalitiepartner CDA over N206 'onzorgvuldig'

'U helpt hier echt niemand mee. Sterker nog, het vertrouwen in de politiek wordt hierdoor minder. U wekt verwachtingen die u niet waar kunt maken. Trek uw motie in.' Met die scherpe bewoordingen probeert Wouter Jan Vroegindeweij van de SGP coalitiepartner CDA er van te overtuigen, af te zien van een motie om als gemeente in te zetten op een tijdelijke N206 aan de zuidkant van Valkenburg. Tevergeefs.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Het CDA kreeg er vorige week donderdag in de raadsvergadering flink van langs van coalitie- en oppositiepartijen.

Barend Tensen van het CDA diende, mede namens PvdA en VVD, een motie in vanwege de commotie in Valkenburg over het plan van Provincie Zuid-Holland en aannemer Boskalis om tijdens de aanleg van de Rijnlandroute de N206 tijdelijk te verleggen naar de noordkant van Valkenburg. 'Verzoekt het college om het gesprek aan te gaan met de provincie en Boskalis en haar voorkeur uit te spreken voor een tijdelijke N206 aan de zuidkant', luidt de boodschap in de motie. Want, aldus Tensen, met die noordelijke route krijgt Valkenburg anderhalf jaar lang een drukke weg vlak voor de deur.

Sonny Spek van DURF noemt het 'betreurenswaardig' en 'niet netjes'. 'U heeft totaal geen idee wat de zuidkant gaat kosten. Hoe kunnen we dan instemmen met deze motie? U kunt wel roepen: we gaan ons stinkende best doen, maar straks blijkt die zuidkant helemaal niet realistisch te zijn. Waarom wacht u niet?' 

Wat de tegenstanders van de motie het CDA vooral kwalijk nemen, is dat die partij niet wil wachten tot de bijeenkomst van vanavond in het gemeentehuis, waar insprekers de kans krijgen hun zegje te doen en waar ook de provincie bij aanwezig zal zijn.

Lees meer in de Katwijksche Post van vandaag.