Logo allesoverkatwijk.nl
De 37e Halve van Katwijk wordt volgende week zaterdag gehouden. | Foto: Peter Sneijders
De 37e Halve van Katwijk wordt volgende week zaterdag gehouden. | Foto: Peter Sneijders (Foto: Peter Sneijders)

De 'mooiste halve van Nederland' komt eraan

Op zaterdag 28 september wordt hij alweer voor de 37e keer gehouden: de Halve van Katwijk, de halve marathon met het mooiste parcours van Nederland! Geen parcours voor iemand die een supersnelle tijd wil lopen, maar wel voor hen die willen lopen én genieten.

Het startschot voor deze wedstrijd wordt gegeven om 12.00 uur. Dan gaan de 15 kilometers en de 21 kilometers lopers van start. Een kwartier later is het de beurt aan alle deelnemers op de 5 en de 10 kilometers.

Na de start gaan alle deelnemers via de Boulevard naar de Katwijkse Zuidduinen. Daar wacht een mooi parcours door de duinen, dat wat betreft de deelnemers aan de 15 en de 21 kilometers ook nog eens door het prachtige Panbos leidt. Na de duinen komen alle deelnemers uit op het strand en uiteindelijk weer bij de finish. Een prachtig parcours, waarvoor deelnemers van heinde en verre naar Katwijk reizen om aan deze halve marathon deel te nemen.

Voor bedrijven en instellingen is er de mogelijkheid om met een team deel te nemen aan de Businessrun, waarmee men zich als gezond en sportief bedrijf kan profileren en een mooie teamprestatie kan neerzetten.

Niet alleen volwassenen kunnen die zaterdag aan de bak; ook de jeugd kan zich van zijn/haar snelste kant laten zien. Om 10.30 start er een loop over één kilometer voor de 6 t/m 9 jarigen, om 10.45 uur een loop over twee kilometer voor de 10t/m 12-jarigen én nieuw op het programma is de drie kilometerloop voor de 13- t/m 16-jarigen. Die start om 11.00 uur.

Wandelen
Voor de vijfde keer wordt er ook gewandeld. Voor de wandelaars zijn eveneens parcoursen over 5 kilometers, 10 kilometers, 15 kilometers en 21 kilometers uitgezet. Deze starten om resp. 11.15, 10.45, 10.15 en 9.00 uur De wandelaars starten dus wat vroeger, zodat allen, wandelaars en hardlopers, ongeveer tegelijkertijd aankomen.

Deelnemers kunnen nog steeds via www.halvevankatwijk.nl inschrijven. Ook op zaterdag 28 september is inschrijven nog mogelijk in het Kunstatelier op het evenementenplein bij restaurant Hudson. Op dat plein zijn ook alle andere voorzieningen, zoals kleedruimten, te vinden. Meer informatie is te vinden op de website www.halvevankatwijk.nl én op Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn.