Gemeentebestuur investeert in één Wijkteam | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: EvdV

Gemeentebestuur investeert in één Wijkteam

Het gemeentebestuur wil investeren in één nieuw Wijkteam, zodat inwoners vanaf 2020 op één plek terecht kunnen voor (jeugd)hulp en ondersteuning. Inwoners van '0 tot 100' kunnen dan als individu of als gezin bij het Wijkteam terecht met al hun vragen over onderwerpen waar zij in het dagelijks leven mee te maken kunnen krijgen. Dat kan vanaf 2020 bij het Wijkteam op een laagdrempelige manier via één telefoonnummer, e-mailadres of door binnen te lopen bij de Burgt of het Kwadrant.

Wethouder Corien van Starkenburg: "We willen nu voor de lange termijn stevig inzetten op kwalitatief goede en efficiënte jeugdhulp en ondersteuning, zodat we met minder geld vanuit de Rijksoverheid voor onder andere jeugdhulp dezelfde kwaliteit kunnen blijven bieden. Door te investeren in een nieuw Wijkteam met een nieuwe manier van samenwerken, zetten we voor de langere termijn een goede basis neer. Duurzaam personeel inzetten, veilige ICT en goede huisvesting op laagdrempelige locaties in de wijk zijn voorwaarden voor een goede start van het nieuwe team."

Negen ton
Het gemeentebestuur vraagt de gemeente nu om een éénmalige investering van 6 ton voor ICT en huisvesting in de Burgt en Kwadrant te doen en structureel 3 ton per jaar voor personeelskosten. Naar verwachting wordt het voorstel op 10 oktober door de gemeenteraad besproken.

Totdat het nieuwe Wijkteam er is, kunnen inwoners met hun vragen terecht bij het Team Sociale Ondersteuning, het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Samenlevingsloket van de gemeente, zoals ze dat nu ook gewend zijn.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>