| Foto: ProShots/Dennis Wielders

Superieur Katwijk wint in Maassluis

Algemeen Sport

Katwijk kan terugkijken op een heerlijke zaterdagmiddag. Een offensief ingesteld Katwijk legde de ene na de andere aanval op de mat. Na een 0-3 ruststand werd het uiteindelijk 1-4.

Aanvallers Marciano Mengerink en Roland Bergkamp begonnen voor het eerst samen in de basis. Ook de namen Afaker en Van den Ban waren te vinden op het wedstrijdformulier.

De eerste echte aanval van Katwijk leverde direct een penalty op. Kurt kreeg de bal op zijn handen in het strafschopgebied. Aanvoerder Susan eiste dat buitenkansje op en zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de 0-1. Een paar minuten later stuurde Robbert Susan de in bloedvorm verkerende Van den Ban weg. De aanvaller wist wel raad met dat balletje, schudde verdediger Kurt nog even af en passeerde Van Leeuwen op fraaie wijze: 0-2.

Na de 0-2 ging Excelsior Maassluis op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kansen leverde dat niet op voor de Tricolores. Sterker nog, Katwijk bleef de gevaarlijkste ploeg. Na heerlijk combinatievoetbal op de eigen helft was het weer Susan die de diepte zocht. Dit keer was het de frivool spelende Afaker die de bal mocht ontvangen. De jonge aanvaller schoot vervolgens knap raap tegen zijn oude clubje.

De 0-3 ruststand had nog hoger uit kunnen vallen, maar Van den Ban mikte vlak voor het rustsignaal op de paal. Ook na rust ging Katwijk verder waar het voor rust gebleven was. Susan, die tot dan toe bij alle doelpunten betrokken was, zette een minuut na rust de aanval zelf op, ontving de bal terug van Mengerink, maar mikte net iets te hoog op de bovenkant van de lat.

Na een uur spelen werd de bal door Excelsior zomaar ingeleverd bij Susan. Die zocht gelijk de diepte bij Mengerink. De Amsterdammer bewaarde de rust en bezorgde de bal bij Van den Ban, die de bal alleen maar hoefde te toucheren en zo zijn 2e goal van de middag kon binnentikken.

Katwijk liet de teugels na de 0-4 wat vieren. Zoutman haalde Susan naar de kant en gunde Esseboom speelminuten na zijn blessure. Ook Van den Ban mocht eerder de kleedkamer opzoeken. In de tussentijd had Daan Blij de Maassluisse eer gered door een penalty binnen te schieten. Na jaren van nederlagen in Maassluis, dit keer een ruime en zeer terechte overwinning van een superieur Katwijk.

Zaterdag speelt Katwijk de dorpsderby tegen Quick Boys. Die wedstrijd op De Krom start al om 12.30 uur. In voorbereiding op die speciale wedstrijd organiseren de supporters op donderdag een derbyavond en op vrijdag een derby-BBQ.