Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Cor de Mooy

Supporters Quick Boys boycotten derby

Supporters van Quick Boys boycotten de derby tegen vv Katwijk. Van de 1370 beschikbare kaarten zijn er slechts 200 verkocht. Dat bevestigt een woordvoerder van Quick Boys vrijdag. Volgende week staat voor het eerst in jaren weer een wedstrijd tussen de twee rivalen op het programma.

De supporters hebben geen zin meer in de wedstrijd door de aangekondigde veiligheidsmaatregelen. Zo vindt de derby eerder plaats dan gebruikelijk, namelijk om 12.30 uur. Daarnaast wordt, net als bij andere risicowedstrijden, bij beide clubs pas na de wedstrijd alcohol geschonken. En kunnen de uit-supporters alleen met een zogenaamde bus-combi het sportpark De Krom betreden.

In het verleden is gebleken dat de derby door een kleine groep wordt misbruikt om een spoor van geweld en vandalisme aan te richten.

Vier dagen na het competitieduel staat de derby opnieuw op het programma, maar dan in het bekertoernooi. Deze wedstrijd wordt bij Quick Boys gespeeld en dan moeten de supporters van Katwijk de reis met de bus maken.