Logo allesoverkatwijk.nl
Paarden en mensen lieten zich door de regen niet storen.
Paarden en mensen lieten zich door de regen niet storen. (Foto: Piet van Kampen)

Valkenburgers laten door wat regen hun feessie niet verstoren

Het zal bijna niemand zijn ontgaan: Valkenburg staat deze week in het teken van de 1074e Mart. De weersvoorspellingen zagen er voor deze week best goed uit… alleen die woensdag….dat zou een beetje tricky worden.

 

Helaas begon het vandaag rond half 8 's ochtends al te regenen. Maar daar schrikken ze in het Rijndorp niet meer zo van. De vele paraplu's zorgden voor een kleurrijk geheel in het centrum van het dorp. Een loopje langs de paarden en de braderie, en in het Dorpshuis of Biertrom een bakkie doen. Overal is het vandaag gezellig.

En na regen komt zonneschijn. Weer of geen weer, de sfeer in Valkenburg zit er goed in.

De straten, tuinen en woningen zijn prachtig versierd. Naast de rood-gele vlaggetjes en verlichting hebben ook ongeveer 500 'paarden op stok' uit Katwijk aan de Rijn een mooi plekje bij woningen in de voortuin gekregen. Ov Wilhelmina wenst dat de nieuwe eigenaren deze paarden goed behandelen en verzorgen, zodat deze jaarlijks, tijdens de Mart, de tuinen sieren.

Zaterdag was de hippische start van de Mart met het ringrijden voor aanspanningen. De weersomstandigheden waren iets minder, maar dat deerden de 14 deelnemers en de vele toeschouwers niet. Later op de middag werden bij de Castellumruiters de prijzen uitgereikt door wethouder Adger van Helden. Morgenochtend rijdt de Zuid-Amerikaanse Kinderoptocht door het dorp, en is er nog de familie Zeskamp op het Castellumplein.

Met de laatste muzieknoten van de band Oostblok op het podium van Castellumpop komt er een eind aan een gezellige Paardenmarkt in het Rijndorp.

 

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!