Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PR

Gemeente start voorlichtingscampagne tegen auto-inbraken

De gemeente Katwijk gaat starten met een campagne tegen auto-inbraken. Dat zegt het gemeentebestuur in antwoorden op vragen van CDA-raadslid Dick Oudwater. De afgelopen tijd is een stijging te zien in het aantal auto-inbraken in Katwijk Noord.

De gemeente heeft al maatregelen genomen. Zo surveilleren agenten extra op hotspots en worden mogelijke verdachten al in de gaten gehouden. 'Goed dat er een voorlichtingscampagne komt', vindt Dick Oudwater. 'Voor gedupeerden die soms meerdere keren met diefstal én beschadiging van hun bedrijfsvoertuigen te maken kregen, kan voorlichting over veiligheidsmogelijkheden, onderling ervaringen uitwisselen en concrete tips krijgen wel degelijk helpen. Als je constateert dat de veiligheid op een bepaald gebied in de gemeente afneemt, dan moet je hier gewoon snel op inspelen' 

Er wordt nog gekeken naar specifieke maatregelen voor Katwijk Noord. In de wijk zijn veel kleinere onderhouds- en installatiebedrijven zijn die hun bedrijfsvoertuig 's nachts op de openbare weg stallen. Deze zijn kwetsbaar voor inbraak en diefstal van gereedschap.

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!