Logo allesoverkatwijk.nl
De eerste kindermiddag in De Mijlpaal was meteen een groot succes. | Foto en tekst: Piet van Kampen
De eerste kindermiddag in De Mijlpaal was meteen een groot succes. | Foto en tekst: Piet van Kampen (Foto: )

'Ontdekplek en Ontmoetplek' wordt massaal ontdekt

Elkaar ontmoeten en ontdekken waar je goed in bent. Het mes kan van twee kanten snijden tijdens de kindermiddagen die in gebouw De Mijlpaal in de wijk Cleijn Duin worden gehouden. De eerste middag werd vorige week woensdag direct al een succes. Volle bak.

'Een aantal jaren werd er al niets meer gedaan voor de kinderen hier in de wijk Cleijn Duin/Het Witte Hek' vertelt Angelique Hogewoning, een van de drijvende krachten achter het project. Marleen Dijkdrenth, bekend van haar wandschilderingen in o.a. Aquamar, is een van de initiatiefneemsters.

Via contacten met o.a, Jeanette Lindhout van de lunchroom op het Cleijn Duinplein werd ook Angelique benaderd en deze liet aan Marleen weten zich hier direct voor in te willen zetten. Zij heeft de nodige ervaring in haar bagage als het om organiseren van activiteiten en werken met kinderen gaat.

Ontdek en Ontmoetplek
Het idee om de kindermiddagen te gaan organiseren werd ook door de Wijkvereniging omarmd en er werd een budget beschikbaar gesteld. Er werd gebrainstormd en plannen gemaakt. Het mondde uit in de opzet van de Ontdek en Ontmoetplek. ´Kinderen moeten gestimuleerd worden om bezig te zijn en hun fantasie te gebruiken. Veel te vaak zijn zij al met de laptop of smartphone bezig en dat belemmert hen in hun creativiteit en vooral sociale contacten zijn belangrijk', omschrijft Angelique de gedachte achter de opzet.

Zelf beschikt zij over veel spellen en knutselmateriaal dat in de loop der jaren werd verzameld. Sponsoring van winkeliers en ondernemers van het Cleijn Duinplein, Creakids Katwijk en de Kringloopwinkel van Noordwijkerhout bieden ook veel soelaas om allerlei activiteiten te organiseren.

Wethouder Van Helden toonde na zijn openingswoordje waarin hij aangaf dat de gemeente blij is met dit soort initiatieven.

Het programma voor de komende maanden is heel divers. Zo worden er bingo´s gedraaid, zijn er discomiddagen, is er theater en musical, worden er pannenkoeken gebakken, muziek gemaakt, speurtochten en spelletjesmiddagen gehouden, geschilderd en kerststukjes gemaakt. Deelname kost per middag slechts 1 euro inclusief drinken en lekkers en duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!