Logo allesoverkatwijk.nl
Damiano Schet in actie. | Foto: OrangePictures
Damiano Schet in actie. | Foto: OrangePictures (Foto: WJ Dijkdrent)
Sport

Katwijk loopt voor het eerst averij op

Katwijk liep afgelopen zaterdag voor het eerst tegen een verliespartij op dit seizoen. Tegen GVVV kwam het nog terug van een 0-2 achterstand, maar moest het uiteindelijk met 2-3 buigen voor de Veenendalers.

De afgelopen week waren na de winstpartij op ASWH de lofuitingen niet van de lucht. De ambities van de oranjehemden zijn voor dit siezoen duidelijk, in ieder geval voor het kampioenschap gaan en wel met zo aantrekkelijk mogelijk voetbal. De start van de Katwijkers was daarbij in ieder geval veelbelovend, met 6 punten uit 3 wedstrijden en zeker tegen ASWH prima voetbal. Maar wie hoog vliegt, kan ook hard vallen.

Niek Oosterlee kon met zijn GVVV minder rapportcijfers overleggen na de seizoensstart. Slecht één puntje werd er door de Veenendalers gescoord. Van enige schroom was er zaterdag bij de blauwen echter weinig te bekennen. De Veenendalers parkeerden de bus bepaald niet en startten het duel met het mes tussen de tanden. Mike van den Ban was daar in de beginfase het belangrijkste slachtoffer van. Alleen Tom Osstinjen moest dat bekopen met geel. Van den Ban - later uitgeroepen tot man of the match - zag bont en blauw en moest een tand missen.

De Katwijkers, geplaagd door een kleine blessuregolf in de defensie, startten boevenien slordig aan het duel. Voor de neutrale toeschouwer leverde dat wellicht een aantrekkelijk schouwspel op, met kansjes over en weer, maar GVVV dat de voorsprong pakte. Een waarschuwing die Katwijk niet oppakte. Een missertje van Ricardo Kieboom leidde zelfs de 0-2 in. Wesley Goeman schoot in, waarop de keeper niet kon klemmen. Ouwe rot Berry Powel - ook al betrokken als aangever bij de openingsgoal - stond er achter en liet dat cadeautje uiteraard niet liggen.

Rondom de rust stelde Katwijk orde op zaken. Vlak voor rust bracht Marciano Mengerink - weer terug in de basis - de stand op 1-2, na rust kegelde Van den Ban de gelijkmaker achter Johan Jansen. Het was de aanzet voor een fase waarin Katwijk de druk stevig opvoerde en ook goed voetbal liet zien. Lang duurde dat echter niet. De Katwijkers lieten langzaam de teugels weer vieren en zag pardoes Powel ontsnappen. Die werd gevonden door Philip Ties, was te snel (!?) of te slim voor Bart Sinteur en omspeelde de wel heel ver uitgelopen Kieboom: 2-3

Katwijk gooide vervolgens alles op alles, met onder anderen Roland Bergkamp en Brandon Robinson nog in het veld als invaller. Maar ook met vers bloed lukte het niet om nog lijn te krijgen in de aanvallende intenties van de oranjehemden. Zelfs niet, nadat GVVV met tien man verder moest, na de tweede gele kaart van Oostinjen. Sgterker, de grootste kans was voor GVVV-er en oud-Quick Boyser Jesse van Nieuwkerk. Het bleef dus bij 2-3 en het eerste puntverlies van Katwijk