Herman en Coby al 65 jaar een (h)echtpaar | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Herman en Coby van Hulzen vierden hun briljanten bruiloft. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Herman en Coby van Hulzen vierden hun briljanten bruiloft. | Foto en tekst: Piet van Kampen (Foto: )

Herman en Coby al 65 jaar een (h)echtpaar

Twee dagen nadat zij op 31 augustus samen met de familie het huwelijksjubileumfeest vierden, blikken Herman van Hulzen (90) en Coby van Hulzen- van der Niet (89) terug op een mooi en lang huwelijksleven. In hun appartement aan de Melkweg zit een tevreden echtpaar dat herinneringen ophaalt.

Herman is een geboren Katwijker en de wieg van Coby stond in Noordwijk. Hun eerste ontmoeting tijdens een jeugdavond in Noordwijk liep op niets uit. Ook niet nadat zij elkaar op afspraak met vrienden en vriendinnen elkaar nog eens tijdens een duinwandeling zagen. Coby: 'De groeten met hem, ik zag er nog niks in'. Later sloeg Cupido echter wel toe. Coby werkte in Katwijk en woonde in aan de Zeeweg, Herman vlakbij in de Duinoord. Op een gegeven moment zagen zij elkaar lopen. 'Hij herkende mij en kwam naast mij lopen', weet Coby nog haarfijn te vertellen en vanaf dat moment ging het liefdesvlammetje wel branden. Deze werd ook tijdens de dienstplicht in Nederlands Indië door het schrijven van brieven brandend gehouden en de liefde werd bezegeld. Op 31 augustus 1954 schoven zij elkaar de ringen om. Het paar werd de gelukkige ouders van Coby, Nel, Annemarie en Herman en verrijkt met 9 kleinkinderen.

Aanvankelijk woonde het paar in bij moeder Van Hulzen waar de eerste twee kinderen werden geboren. Nadien werd er verhuisd naar de Kon. Julianalaan en vervolgens naar de Thorbeckestraat. Inmiddels woont het paar al 29 jaar aan de Melkweg. Herman zorgde zijn arbeidzame leven lang als bankmedewerker voor het brood op de plank. Samen met zijn echtgenote was het een liefhebber van klassieke muziek en zongen beiden op het koor 'Hallelujah'. Een op elkaar afgestemd paar. Herman speelde graag een potje tafeltennis en op het orgel. Ook in de kerk en zelfs een keer in Kaapstad waar hij op bezoek was. Moeder de vrouw was veelzijdig met naaien, de PC, de piano en taallessen. Goed voor hun buitenlandse reizen naar Indonesië, Zuid-Afrika, Mexico, Israel en Portugal om maar een paar voorbeelden te noemen. Een mooi en druk leven zoals het echtpaar er tevreden er op terug blikt. Nog steeds gek op elkaar. Herman: 'Er zit nog geen barst in de liefde' en Coby:' We zijn nog niet op elkaar uitgekeken'.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>