In De Horn langs het kanaal zijn appartementen gepland. | Foto: CvdS.
In De Horn langs het kanaal zijn appartementen gepland. | Foto: CvdS. Foto: Carin van der Spijk-Kralt

Minder of meer hoogbouw in nieuwe woonwijk De Horn

Algemeen

De Rijnsburger Gert Ravensbergen vroeg vorige week op de Facebookpagina 'Je bent een Rijnsburger als…' aandacht voor minder hoogbouw in de nieuwe woonwijk de Horn. Dit namens bewoners van de Bankijkerweg en De Horn. Je kan hiervoor een petitie ondertekenen. Maar er was nog een petitie in omloop waarin men meer hoogbouw in de Horn wil……

In de eerste petitie, die inmiddels door ruim 170 mensen is ondertekend, gaat het om de plannen voor fase 3 van de Horn. 'Deze zijn nog niet definitief, maar voor nu staat er nog meer hoogbouw op de planning. En dan met name langs het kanaal. In de plannen die er nu liggen, zijn dit geen kleinschalige complexen met 3 woonlagen maar grote woontorens met 5 a 6 woonlagen. Aangezien er al 2 appartementen staan vinden wij, bewoners van de Bankijkerweg en de Horn, dat dit genoeg is! Behoud de charme van plan de Horn en Rijnsburg. Teken de petitie en deel het aub', zo was het verzoek.

Reacties
Onder dit Facebookbericht stonden verschillende reacties. Velen zijn het met Ravensbergen eens en moet hoogbouw in dit plan stoppen. Maar is dit wel realistisch, zo vroegen anderen inwoners zich ook af. "Want onze kinderen en kleinkinderen willen ook betaalbaar in Rijnsburg wonen'.

Op Petitie.nl stond nog een petitie omtrent dit onderwerp, met de titel 'Meer hoogbouw aan het kanaal in Rijnsburg. Hierin vindt de 'onbekende' initiatiefnemer het onbegrijpelijk dat dit geen 10 lagen zijn. Inmiddels is deze petitie van het platform gehaald en kan alleen de petitie van Gert Ravensbergen ondertekend worden.

Uit de krant