Bouwe zag Rie op het strand liggen en de vonk sloeg over. | Foto: Piet van Kampen
Bouwe zag Rie op het strand liggen en de vonk sloeg over. | Foto: Piet van Kampen

Bouwe en Rie Kuijt vieren 65-jarige huwelijksmijlpaal

Algemeen

Een huwelijk dat al 65 jaar ontzettend hecht is en op 18 augustus 1954 in het gemeentehuis van Valkenburg werd gesloten. Dit mooie moment uit een mensenleven herdachten Bouwe Kuijt (93) en Rie Kuijt-de Mooij (90) in hun appartement aan de Prins Hendrikkade. Pal tegenover de Meerburgkade, waar Bouwe het levenslicht zag.

Door Piet van Kampen

Bouwe is een geboren Katwijker en de wieg van Rie stond in de Marinus Poststraat in Valkenburg. De eerste ontmoeting was op een toenmalig muurtje aan de Boulevard. 'In Valkenburg was ik uitgekeken op jongens en ik ging op zondag met vriendinnen wandelen naar Katwijk. Fietsen mocht ik nog niet op zondag', biecht Rie op. 'Nadat ik hem op een donderdag ervoor ook al had ontmoet, zag Bouwe het nog niet zo erg in mij zitten. De zondag daarop lag ik op strand en toen wandelde hij met vrienden langs en sprak mij aan. Het was toeval', legt zij uit. 'Toen zag ik haar pas goed en sloeg de vlam wel over', vertelt Bouwe lachend.

De dag waarop zij elkaar de ringen omschoven volgde enkele jaren later. Het echtpaar werd verrijkt met vier kinderen, Machiel, Rien, Ineke en Dicky en werd de gelukkige grootouders en overgrootouders van 10 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.

Het geluk werd overschaduwd door het overlijden van een van de vlak voor de geboorte gestorven achterkleinkind. Elk huisje heeft zo z'n kruisje.

Lees meer in De Katwijksche Post van vandaag.

Uit de krant