De Krulder (links) en De Windvang (rechts) wachten op nieuwbouw. | Foto: MvR
De Krulder (links) en De Windvang (rechts) wachten op nieuwbouw. | Foto: MvR Foto: MvR

Integraal Kind Centrum Katwijk stuk dichterbij

Algemeen

Op maandag 2 september tekenen Stichting Openbaar Basisonderwijs Duin- en Bollenstreek, Aloysius Stichting, Cardea Jeugdzorg en KOK Kinderopvang een intentieverklaring voor het realiseren van een integraal kind centrum (IKC) in Katwijk. Het tekenen van de intentieverklaring is een belangrijke stap op weg naar de realisatie van het IKC.

In het IKC zullen openbare basisschool De Krulder, speciale basisschool De Windvang, jeugdzorg en kinderopvang intensief samenwerken. Door een integraal aanbod van onderwijs en zorg willen de vier partners de aanwezige expertise binnen de regio zo efficiënt en effectief mogelijk combineren. Door kinderen gezamenlijk van jongs af aan goed te volgen in hun ontwikkeling kunnen eventuele belemmeringen in een vroegtijdig stadium worden gesignaleerd.

Voor de huisvesting van het IKC Katwijk wordt een nieuw gebouw ontwikkeld en gerealiseerd op de huidige locatie van De Windvang. Naast de vier partners zal in het gebouw ook een nieuwe gymzaal worden opgenomen ter vervanging van de huidige zaal aan de Van Lierestraat. Naar verwachting kan het gebouw in het vierde kwartaal van 2021 in gebruik genomen worden.

Uit de krant