Afbeelding

Nieuwe kunstgrasvelden op De Krom en Nieuw Zuid

Algemeen

Veld 3 op sportpark de Krom en veld 4 en 5 op sportpark Nieuw Zuid worden binnenkort vervangen. Dat heeft het gemeentebestuur besloten. De overige velden zijn met de grote onderhoudsbeurt dit jaar nog minstens een jaar geschikt om op te spelen.

Wethouder Adger van Helden: 'De gemeente vindt sport belangrijk en ondersteunt daarom de buitensport met o.a. velden en kleedkamers. Verenigingen zijn niet alleen een goede plek om je hobby uit te oefenen, maar zorgen ook voor grote samenhang en betrokkenheid van inwoners bij elkaar. In het kader van de bezuiniging hebben we kritisch gekeken of het vervangen nu wel echt nodig was. Voor enkele velden bleek groot onderhoud voldoende te zijn. Drie velden moeten volledig vervangen worden, omdat ze anders worden afgekeurd om op te spelen.'

In overleg met de verenigingen en deskundigen is er gekozen voor rubberkorrels als vulmateriaal voor de velden. 'Na uitgebreid onderzoek is gebleken dat de korrels veilig zijn voor mens en milieu,' aldus de gemeente.

Uit de krant