Afbeelding

Omgevingsdienst houdt grote bedrijfscontrole

Algemeen

Omgevingsdienst West-Holland controleert op dinsdag 3 september zo'n 700 bedrijven de regio. Tijdens deze inventarisatiedag bekijken de toezichthouders per bedrijf of deze onder milieuwetgeving valt en bezoeken deze waar nodig.

De economie draait goed, er vestigen zich veel nieuwe bedrijven. Deze nieuwe bedrijven vestigen zich regelmatig onder de radar van gemeenten. Bedrijven die zich in een gemeente vestigen en onder de milieuwetgeving vallen, moeten zich meestal melden bij de Omgevingsdienst.

Als een bedrijf zich niet meldt, werkt dit concurrentievervalsend. De Omgevingsdienst kan deze bedrijven dan namelijk niet controleren op de regels uit de Wet milieubeheer, terwijl de dienst de gemelde bedrijven wel regelmatig controleert.

Werkwijze
De toezichthouders milieu van Omgevingsdienst West-Holland houden een inventarisatie- en controleronde langs bedrijven in negen gemeenten in de regio Holland Rijnland. Dat zijn: Katwijk, Noordwijk, Oegstgeest, Voorschoten, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Kaag en Braassem.

Uit de krant