Zakkenrollen valtin Katwijk mee | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

Zakkenrollen valtin Katwijk mee

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) presenteerde vorige week cijfers over lichtere vermogensdelicten die in de zomermaanden juli en augustus relatief vaker voorkomen aan de kust. In Katwijk valt dat nog wel mee.

Het CBS meldde, dat 'vooral het aandeel registraties van zakkenrollerij' in de zomerperiode piekte. In Katwijk valt dat wel mee. Uit politiecijfers blijkt, dat er in 2018 10 aangiften waren van zakkenrollerij, maar niet in juli en augustus. Toen sprongen juist oktober en november er uit met in totaal 8 meldingen. En dit jaar zijn er tot en met juli 4 meldingen van zakkenrollerij.

Dat 'lichte vermogensdelict' neemt al jaren af in Katwijk. Het CBS heeft voor de analyse gebruik gemaakt van cijfers van 25 kustgemeenten, waaronder Katwijk, Ameland, Den Helder, Noordwijk, Veere, Vlissingen en Zandvoort.

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week.

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>