Najaarsfeest overgoten met Amerikaanse saus | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
In de Oranjevallei zijn weer volop evenementen. | Foto: Archief
In de Oranjevallei zijn weer volop evenementen. | Foto: Archief (Foto: Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn)

Najaarsfeest overgoten met Amerikaanse saus

Zoals het inmiddels tot traditie is verheven heeft de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn ook dit jaar weer een thema uit de hoge – dit keer cowboy-hoed getoverd om aan de Najaarsfeesten te verbinden. Dit keer is het thema 'Once upon a time in Katwijk aan de Rijn' oftewel het Rijndorp in Amerikaanse sferen.

Door Piet van Kampen

Voorzitter Jan de Winter is enthousiast en ziet het helemaal zitten. Uit het weer zeer gevarieerde, nu met American sauce overgoten programma licht hij enkele highlights (sorry, hoogtepunten) toe. Op zaterdag 24 augustus gebeurt er veel in The Orange Valley (Oranjevallei).

'Het wordt een spektakel', belooft De Winter. 'Allerlei demonstraties met paarden, sporten, een American footballwedstrijd, schapen drijven, een roofvogelshow, postkoets rijden, lasso werpen, skateboarden achter paarden en meer van dat soort activiteiten. Het gaat de hele dag door en 's avonds is er een drive-in bios' vertelt de preses.

Een week later op zaterdag 31 augustus is de Baron van Wassenaarlaan weer the place to be. Liefhebbers, en de Kattukbinders kennende zullen dat er weer velen zijn, kunnen voor slechts 5 euro een cowboyhoed en een stokpaardje kopen. Ze mogen dan deelnemen aan de stokpaardenrace en bijgekomen van de inspanningen genieten van de American barbecue. Het zal wel weer een massaal smulpapenfeest worden. Succes verzekerd.

In de week tussen de twee zaterdagen in is er natuurlijk weer van alles te doen wat het Binse volk op de been brengt. Want het dorp leeft altijd naar die ene bijzondere week van het jaar toe met als episch centrum De Turfmarkt waarop 'socializen' met een gele rakker in de hand hoogtij viert.

'O ja' zegt De Winter, 'vermeld nog even dat de lampionoptocht nu op woensdag is en dat 'Heel Katwijk exposeert' in De Open Hof een bezienswaardige tentoonstelling is waar vele particulieren aan meewerken'. Tenslotte: 'Op dinsdagavond is er een Hollandse avond in de Oranje Vallei'. Tussen het 'geïmporteerde' doch Hollands uitgevoerde amusement doet een 'in je moers taal' zingen en meedeinen het altijd goed.

Voor een volledig programmaoverzicht: raadpleeg www.oranjeverenigingkatwijk.nl of het programmaboekje.

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>