DrieKerkenLunch met een Oranje Tintje | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De Katwijk-binse kerken staan open voor de lunch en meer op zondag 25 augustus. | Foto: PR
De Katwijk-binse kerken staan open voor de lunch en meer op zondag 25 augustus. | Foto: PR (Foto: )

DrieKerkenLunch met een Oranje Tintje

Op zondagmiddag 25 augustus wordt in Katwijk aan den Rijn de DrieKerkenLunch gehouden. In samenwerking met de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn worden de deuren van de H. Joannes de Doperkerk, de Dorpskerk en de Open Hof Kerk wijd open gezet voor maximaal honderd belangstellenden. In elke kerk is er na de ontvangst een korte boeiende activiteit waarna de rest van het uur er van een lunch kan worden genoten.

Kees Ouwehand, voorzitter van de werkgroep die dit samen met de werkgroep voorbereidt: "Zo gaaf om te zien hoe zo'n eerste ideetje van vorig jaar meer en meer groeit. Wat is er niet leuker dan eens te kijken bij 'de buren' aan het begin van deze Najaarsfeesten waar we in Kattuk Binnen vaak schouder aan schouder staande met elkaar alles beleven? Toch starten we deze eerste keer met maar drie groepen van 33 belangstellenden. Je moet immers ergens beginnen."    

De ontvangst is vanaf 12.30 uur en het afscheid vanaf 16.45 uur in De Roskam. Om 12.50 uur loopt elke groep. De belangstellenden worden bij binnenkomst in De Roskam lukraak over de groepen verdeeld, met begeleiders naar hun eerste kerk waar ze van 13.00 tot 13.45 uur verblijven. Dan is er de wandeltocht naar de tweede kerk en na de derde kerk is het elkaar ontmoeten 'onder het genot van' in De Roskam. Ouwehand: "In elke kerk is er een gedeelte van de lunch. Maar ook de activiteit in elk kerkgebouw is heel bijzonder. In de feestgids van de OV kunt u er zeker meer over lezen en zien."

"We willen met deze unieke Oranje-activiteit juist het onbekende bekend maken. Om de onkosten te bestrijden vragen we € 5,- p.p. en kinderen tot tien jaar mogen gratis deelnemen". De honderd kaarten zijn t/m woensdag 21 augustus te koop bij Bike Totaal Luyten en Bakker Roodenrijs.

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>