Felicitaties voor oudste inwoonster van de gemeente | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Loco-burgemeester Gerard Mostert jr. feliciteert de jarige namens de gemeente. | Foto: Piet van Kampen.
Loco-burgemeester Gerard Mostert jr. feliciteert de jarige namens de gemeente. | Foto: Piet van Kampen. (Foto: )

Felicitaties voor oudste inwoonster van de gemeente

Zij weet nog heel veel details van vroeger, Cornelia Meijvogel-Twigt. Maandag 5 augustus vierde zij de dag waarop zij 102 jaar geleden in de Parlevlietslop in Katwijk aan Zee het levenslicht zag. Een leeftijd die slechts heel weinigen is gegeven. De lieve zachtaardige hoogbejaarde liet op haar verjaardag alles rustig over zich heen komen.

Door Piet van Kampen

Het is een heel lang mensenleven waarop de jarige terugblikt. Op het huwelijk met Arie Meijvogel die als metselaar voor het brood op de plank zorgde voor het gezin van zes kinderen dat zij samen met haar echtgenoot stichtte. Helaas overleed hij al 43 jaar geleden. 'Het was op 17 mei 1977', weet de jarige nog precies. 'Ik voel het nog steeds als een gemis'.

Uit hun huwelijk kwamen ruim veertig nazaten ter wereld. Cornelia vertelt met een toch enigszins droeve ondertoon over het vele verdriet van ook andere geliefden die zij in haar leven verloor.

Maar ondanks alles is het voor haar een mooie dag, zoals zij het in alle rust vertelt. Zoals zij de mooiste momenten in haar leven kende toen de kinderen werden geboren.

Tevreden
'Het leven kent lief en leed', klinkt het zachtjes als zij herinneringen ophaalt. Zij herinnert zich ook nog precies waar zij samen met Arie voor het eerst ging wonen. 'Dat was in Parklaan 5 tegenover de huizen met de groene pannen'. (De voormalige Parklaan, sinds vele jaren al Duinoord. Red.) Later woonde zij in de Elleboogsteeg, de Secr. Varkevisserstraat en het Gasthuishof voordat zij een aantal jaren geleden in Huize Salem introk. Vanwege de verbouwing daar woont zij nu tijdelijk in het complex aan de Waterboslaan in Rijnsburg. 'Ik wordt hier goed verzorgd hoor', vertelt zij met een tevreden blik. Maar toch hoopt ze weer naar Katwijk terug te keren als de verbouwing van Huize Salem gereed is.

Katwijk, dat Cornelia in de loop der jaren heeft zien veranderen maar er toch weer graag naar terug keert.

Komt er nog een jaartje bij? Lief glimlachend: 'Nou ja hoor, er kan nog wel een jaartje bij'. Een speciaal recept om er nog een jaartje bij te doen kent zij niet. Het is iemand gegeven of niet.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>