Wat vind jij van de wijk? Katwijk organiseert jaarlijkse burgerschouw | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Een kijkje op parkeerterrein Noordduinen. | Foto: pr
Een kijkje op parkeerterrein Noordduinen. | Foto: pr (Foto: pr)

Wat vind jij van de wijk? Katwijk organiseert jaarlijkse burgerschouw

Wat vind jij van de leefomgeving? Wat gaat er goed? Wat kan er beter? De gemeente Katwijk organiseert binnenkort weer de jaarlijkse burgerschouw. Deelnemers geven dan cijfers over allerlei zaken in de openbare ruimte, zoals de stoep, de lantaarnpalen of hoe netjes het is in de wijk. De gemeente kan daarna kijken waar aanpassingen in beleid nodig zijn.

Dit jaar is de jaarlijkse burgerschouw tussen 30 september en 18 oktober. Deelnemers zijn er ongeveer drie uur mee bezig. In die drie uur beoordelen ze 6 tot 8 plekken op onderdelen als zwerfafval, hondenpoep, straatmeubilair en het groenonderhoud. Een medewerker van de gemeente gaat tijdens de wijkschouw mee om de resultaten vast te leggen.

Speerpunten voor volgend jaar
Na uitvoering van de burgerschouw worden de resultaten verwerkt in een overzicht waarin de scores op elk onderdeel worden getoond en worden vergeleken met de scores van vorig jaar. Begin volgend jaar overleggen de deelnemers daarover met de wijkbeheerders en de wijkregisseurs en bepalen zij wat volgend jaar extra aandacht moet krijgen in het beheer en onderhoud van de buurt.

Aanmelden voor de burgerschouw kan via de website van de gemeente.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>