Logo allesoverkatwijk.nl
Op 11 augustus staan de corsowagens op de Kon. Wilhelmima Boulevard in Noordwijk. | Foto: PR
Op 11 augustus staan de corsowagens op de Kon. Wilhelmima Boulevard in Noordwijk. | Foto: PR (Foto: )

Zaterdag 74e editie Flower Parade Rijnsburg

Op 10 augustus rijdt Flower Parade Rijnsburg voor de 74e keer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van 2019 is 'Beroepen'.

De echte corsoliefhebber bezoekt natuurlijk vrijdag de Flower Parade Show. De ´the place to be´ om de parade in alle rust te bekijken en te fotograferen. In Royal FloraHolland begint de show al om 16.00 uur. De Lions Club Rijnsburg-Valkenburg zorgt voor een hapje en een drankje. Op het podium is er muziek van Casual Company, De Vlietzangers en Flora Brass. Tussen 16.00 en 18.30 uur lopen Buurman & Buurman rond op de show en op de praalwagen van Haringrock zingt om 17.15 uur de Noorse Zanger Jonas Hovland.

Via Rijnsburg en Katwijk naar Noordwijk
Een dag later is rijdende parade. Rond 13.00 uur in Rijnsburg, om 14.00 uur zijn de Katwijk Binners aan de beurt en na 15.00 uur is Katwijk aan Zee. Na de pauze rijdt de parade 18.30 Noordwijk Binnen binnen en in Noordwijk aan Zee rijdt de parade vanaf 19.00 uur naar een daverend slot. Op zondag 11 augustus zijn de wagens de hele dag nog te zien op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

Tribunes
Bijzonder is dat de Rijnsburgse Flower Parade een gratis evenement is. Bij bloemencorso´s elders in het land dient vaak toegang betaald te worden. Dit geldt zeker voor tribunes. Zelfs deze, op het Burg. Koomansplein in Rijnsburg en op de Boulevard in Katwijk aan Zee, is het vrij zitten. Rond beide tribunes is vooraf muziek. In Rijnsburg speelt Just4Fun en op de Boulevard DVS on Stage.

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!