Logo allesoverkatwijk.nl
De prijswinnaars van de Rijnsburg Oranje Expositie.
De prijswinnaars van de Rijnsburg Oranje Expositie. (Foto: C. van der Spijk-Kralt)

Zomerexpositie in De Burgt geopend

Grote diversiteit van maar liefst 22 amateur kunstenaars

Het is niet de eerste keer dat de Rijnsburgse Caroline den Haan meedoet aan de Rijnsburg Oranje Expositie.

Maar de aanhouder wint, want de vakkundige jury heeft vrijdagavond haar bijzondere glaswerk bekroond met het Zilveren Penseel.

Volgens de vakjury heeft Caroline zich bekwaamd in een moeilijke techniek. Het glaswerk, een viertal kleurrijke bloemencomposities,  heeft een sterke kleurencompositie en is op een bijzondere manier verwerkt. Het glas is mooi met elkaar versmolten en de kleuren zijn fris en helder. De techniek is net zo subtiel als de bloemen. Verrassend nam Caroline de Zilveren Penseel in ontvangst uit handen van wethouder Corien van Starkenburg.

'Ik vind het bijzonder om bij deze 42ste zomerexpositie zoveel professioneel werk te zien, gemaakt door hobbyisten. Mensen die allemaal plezier in het werk hebben en de grote stap gezet hebben om hun werk tentoon te stellen', aldus Van Starkenburg.

Overige prijzen

De vakjury kende de tweede prijs toe aan Ineke Leune voor haar bijzondere olieverf schilderijen: 'De sfeervolle schilderijen triggeren, waarbij de serie een eenheid vormt.' De derde prijs is voor Helma Streng voor haar beelden gemaakt van speksteen. 'Hoewel de stenen hard zijn, voelen deze zacht en aaibaar', aldus de vakjury.  De vierde prijs is voor de jonge Finn Ravensbergen. 'Omdat het om aquarel gaat, is het uiterst moeilijk om drama in het werk aan te brengen. De dieren hebben allen een sterke uitdrukking', aldus de jury.

De lekenjury, bestaande uit de vakjury en het organiseren comité, stelde ook drie prijzen beschikbaar. De eerste prijs is voor Nelleke Snijder voor haar quilts; de tweede prijs voor Jan P. Bekker voor de olieverf schilderijen en de derde prijs, de originaliteitsprijs, is voor Adrie Lindhout.

De expositie is tot en met 24 augustus tijdens openingstijden van 'De Burgt' te bewonderen.