Open huis KNRM in beeld | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

Open huis KNRM in beeld

Boothuis Groeneveld van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is drie woensdagavonden geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen bij de KNRM. Woensdag 31 juli was de eerste open avond. Een mix van toeristen en Katwijkers kwamen een kijkje nemen.

De Edit Grondel, de Katwijkse reddingsboot, trekt toch de meeste aandacht. Vooral kinderen klimmen op de boot om een kijkje te nemen, en natuurlijk achter het roer te kruipen. De KNRM organiseert de open avonden om informatie te geven en donateurs te werven. De KNRM is namelijk een vrijwilligersorganisatie.

Naast de boot, trailer en het kusthulpverleningsvoertuig kunnen bezoekers ook een fototentoonstelling en videofilms over het werk van de KNRM zien. Tot slot is ook de reddingswinkel aanwezig. Hier kunnen verschillende spullen, aangaande het reddingswerk, worden gekocht.

Ook de brandweer, (strand)politie, ambulancedienst, reddingsbrigade en Politiehondenvereniging Katwijk zijn aanwezig en zullen demonstraties verzorgen. Vooral de demonstratie van de Politiehondenvereniging Katwijk trekt veel bekijks. Honden worden door de stichting getraind als politiehond. In het grasveld bij de KNRM laten de honden zien wat ze al geleerd hebben. Het bewaken van een tas en het uitschakelen van een boef met een stok.

De komende twee woensdagen zijn er nog open avonden bij de KNRM station Katwijk.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>