Aansmeren van hoog niveau op Toeristenmarkt | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Marc Wonnink

Aansmeren van hoog niveau op Toeristenmarkt

Verkopen, venten, aansmeren, aanprijzen of van de hand doen. Het doel is simpel dinsdagmiddag op het Andreasplein tijdens de Toeristenmarkt; zoveel mogelijk verkopen én de jury imponeren. Vijftien standwerkers streden dinsdagmiddag om de titel beste standwerker van Katwijk.

De vijftien verkopers trekken alle trucs uit de kast om de bezoekers van alles te laten kopen. Voetencremé, kussens, blikopeners en steunzolen. De verkoper van de voetencremé is helemaal in z'n element en geeft continu gratis cadeautjes weg. Maar, dan moet je wel blijven staan voor de uitleg. Een goede tactiek, want al snel staan er een tiental nieuwsgierige bezoekers te luisteren naar een verhaal over crème tegen stinkvoeten, eelt, knobbels en bobbels.

Nederland kent een kleine 500 standwerkers. Jaarlijks organiseert STIBESTA, STIchting tot BEvordering van het STAndwerken, gemiddeld 120 concoursen. Hierbij worden de deelnemers door een drie koppige jury op drie verschillende onderdelen beoordeeld. Deze beoordelingen worden het hele jaar bij elkaar opgeteld. De top 40 neemt vervolgens deel aan het Nederlands Kampioenschap Standwerken.

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>