De Krulder (links) en De Windvang (rechts) wachten op nieuwbouw. | Foto: MvR
De Krulder (links) en De Windvang (rechts) wachten op nieuwbouw. | Foto: MvR

Windvang en De Krulder vormen nieuw Intergraal Kind Centrum

Algemeen

Basisscholen de Windvang en de Krulder aan de Van Lierestraat vormen binnenkort, samen met KOK Kinderopvang en Cardea Jeugdhulp, een Integraal Kind Centrum (IKC). Dat schrijft de gemeente. Door samenvoeging van de twee scholen in een gebouw komt ruimte vrij voor een appartementencomplex.

Wethouder Corien van Starkenburg: 'Kinderen verdienen een goede start als ze aan de basisschool beginnen. We zetten met dit IKC in op goede voorschoolse educatie. Het kinderopvangcentrum en de basisscholen worden in één gebouw gehuisvest, zodat het makkelijk is om intensief samen te werken en onderwijsachterstanden te voorkomen. Dit project is een aanwinst voor onze hele gemeente, maar zeker ook voor de wijk Katwijk Noord.'

Nieuw gebouw en gymzaal
De afgelopen maanden is door de scholen en de gemeente hard gewerkt om invulling te geven aan alle plannen. De scholen, kinderopvang en jeugdzorg worden gehuisvest in één gebouw gecombineerd met een nieuwe gymzaal, die ook door andere partijen gebruikt kan worden. Door de samenvoeging van de twee scholen en de gymzaal komt er een bouwkavel beschikbaar voor de realisatie van een gebouw met verschillende typen appartementen. Onder ander wordt gedacht aan beschermd wonen en verschillende typen appartementen.

Scholen in de startblokken
Beide scholen staan al jaren op de nominatie voor nieuwbouw. De directies van de scholen zijn zeer blij dat de plannen steeds concreter worden. Directeuren Wouter van Bohemen (Obs de Krulder) en Vincent van der Kooij (SBO de Windvang): 'Wij kijken er naar uit om vanuit een gezamenlijke pedagogische visie het kind centraal te stellen. Hoewel wij leidinggeven aan twee aparte scholen en teams, willen wij de kwaliteiten van beide organisaties optimaal gebruiken om bij te dragen aan een brede ontwikkeling van onze leerlingen.'

Duurder
Voor de nieuwbouw heeft het gemeentebestuur eerder 4 miljoen euro gereserveerd. Door de toename van de bouwkosten en de nieuwe systematiek voor de huisvestingskosten is de verwachting dat hier ruim een miljoen bijkomt. Het college gaat na de zomervakantie met de gemeenteraad in gesprek over de financiën. De definitieve kosten worden na de concrete invulling van de plannen duidelijk.

Uit de krant