Water in plaats van zand op hockeyveld HCC | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De kunstgrasrollen klaar om af te voeren. | Foto: HCC
De kunstgrasrollen klaar om af te voeren. | Foto: HCC (Foto: HC Catwijck)

Water in plaats van zand op hockeyveld HCC

Het hoofdveld van Hockeyclub Catwijck aan De Krom wordt vernieuwd. Het huidige zandveld wordt vervangen door een waterveld. De aannemer is daar vorige week maandag mee begonnen.

Het aanleggen gaat zo'n zes tot acht weken duren. 'Dus zonder tegenslagen moet het veld eind augustus gereed zijn', meldt de vereniging op haar website. Het veld was aan vervanging toe. De keus voor een nieuw veld heeft ruim twee jaar in beslag genomen met veel overleg met externe deskundigen, bevriende hockeyclubs en gemeente. De keus om over te stappen naar een waterveld is volgens het bestuur 'goed voor de vereniging, maar zeker voor de spelers'.

Een waterveld heeft de voorkeur boven een zandveld, vanwege de snelheid en het consistente rollen van de bal. Bovendien lopen speler bij vallen en glijden op deze ondergrond geen brandwonden op. Het kunstgrasveld wordt voor gebruik eerst van een laag water voorzien.

Het veld wordt aangelegd door Antea (voorheen Oranjewoud), die volgens de club veel expertise en ervaring heeft met het aanleggen van kunstgrasvelden.

Oude veld
Nadat het Pieter Groen College op maandag nog gebruik had gemaakt van het veld voor de sportdag, was een dag later 's morgens al een flink deel van het veld verdwenen. Met een trekker werd het kunstgrasveld in stroken van twee meter gesneden en opgerold (zie foto). Die rollen werden met zand en al afgevoerd (zie foto) en naar een opslagterrein in Amsterdam gebracht. Daar komt een fabriek om zand en kunstgras te scheiden en milieuveilig af te voeren.

Wat vindt u?

Deelauto's een goed idee?Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>