Leerlingen Willem van Veenschool schrijven boek tegen plastic in oceanen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PR

Leerlingen Willem van Veenschool schrijven boek tegen plastic in oceanen

Rindert Venema, directeur bestuurder van scholenorganisatie Prohles, kreeg het eerste exemplaar. 'Operatie Jonas...en de plastic soep'. Leerlingen van de Willem van Veenschool reikte het boek over bewustwording van plastic in oceanen uit. Net daarvoor had de bekende panda mascotte van WWF-Wereldnatuurfonds een exemplaar uitgereikt aan Sanne Staat. De leerlinge van groep zes tekende uiteindelijk de cover van 'Operatie Jonas…en de plastic soep'.

Operatie Jonas is een initiatief van WWF Haaglanden, Jutters Katwijk, stichting 20Duurzaam20 en Dune Pebbler en heeft als doelstelling de bewustwording van de grote hoeveelheden plastic in de oceanen te vergroten. Nadat het WWF al eerder educatielessen omtrent de plastic soep had gegeven op de Willem van Veenschool, zijn de leerlingen van groep drie tot en met acht aan de slag gegaan met auteur Lorena Veldhuijzen. Zij schreven en tekenden samen het boek 'Operatie Jonas…en de plastic soep'.

Het resultaat is uiteindelijk een uniek boekje dat te koop is op de Willem van Veenschool en waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat; de Bubble Barrier Katwijk.

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>