Herinrichting Hoofdstraat bijna gereed | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Nog een paar dagen en dan is het verkeersleed in de Hoofdstraat en omgeving geleden.
Nog een paar dagen en dan is het verkeersleed in de Hoofdstraat en omgeving geleden. (Foto: Piet van Kampen)

Herinrichting Hoofdstraat bijna gereed

De finish is in zicht

Het heeft een paar maanden geduurd maar dan heb je ook wat. De 'verkeersader' door Valkenburg is heringericht.

Het wegdek en de trottoirs van de Katwijkerweg en de Voorschoterweg liggen er gelikt bij. De laatste hand wordt nu gelegd aan de afwerking van de Katwijkerweg.

De insteek was om er een veilige weg van te maken en de 30 kilometerzone vanaf de beide dorpsgrenzen in te voeren. Door de rijweg te versmallen zal het autoverkeer meer dan ooit rekening met het fietsverkeer moeten houden. Op zich zal dit, mits men er zich netjes aan houdt, ook de snelheidsvermindering automatisch in de hand werken.

Tijdens de werkzaamheden was er uiteraard de nodige verkeershinder maar door gerichte inzet van verkeersregelaars en verkeerslichten kon men het dorp aan beide zijden toch in en uit.

Improviseren via de Achterweg enerzijds en het bedrijventerrein Katwijkerbroek anderzijds heeft hiermede toe geleid. Als de informatie van een verkeersregelaar juist is en alles volgens de planning verloopt zal dit weekend de 'pijn van de rommel voor de deur en het omrijden' geleden zijn.

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>