Klokken & Friends klaar voor Vierdaagse van Nijmegen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Links Wim en Corrie Klok. Zij hebben het wandelvirus overgebracht op de anderen.
Links Wim en Corrie Klok. Zij hebben het wandelvirus overgebracht op de anderen. (Foto: pr)

Klokken & Friends klaar voor Vierdaagse van Nijmegen

'Bijzonder dat we allemaal zijn ingeloot'

Check: partytent, barbecue, kooktoestel, twee koelkasten, bier, frisdrank, snacks en niet te vergeten de vispan met vlinder. Naast de wandelschoenen, en wandelkleding zijn dit ook belangrijke elementen die Wim en Corrie Klok deze week meenemen naar Nijmegen. Met nog 9 anderen slaan zij in de omgeving van Oosterhout hun kampement op, op een speciale 4daagse camping, om deel te nemen aan de 103e Vierdaagse van Nijmegen.

Volgende week dinsdag 16 juli start in Nijmegen dit grootse wandelevent. Corrie (63) doet voor de 15e keer mee en haar man Wim (64) verschijnt voor de 13e keer aan de start. Het echtpaar Klok heeft zo'n 37 jaar pleegkinderen verzorgd en in huis gehad. 'Het leuke is nu dat er ook een aantal van hen met ons meegaan', vertelt Corrie enthousiast. 'Het is mede door onze enthousiaste verhalen dat we nu met een elftal naar Nijmegen gaan', vult haar man Wim aan.

Het stel heeft altijd samen gelopen. Totdat zoon Wim twee jaar geleden het idee kreeg om een keer mee te doen. Hij schreef zich in en was ingeloot. 'Maar hij is zeevarend en weet nooit precies wanneer hij thuis is. Prompt moest hij naar zee en kon niet mee. Vorig jaar heeft hij weer ingeschreven, was weer ingeloot en kon toen gelukkig wel mee. Op het schip heeft hij getraind op een loopband en anderhalve week van te voren heeft hij nieuwe wandelschoenen gekocht. Hij heeft verschrikkelijk afgezien', weet moeder Corrie. Maar toch gaat hij het dit jaar weer proberen. 'Hij is nu langer thuis en heeft zich voorgenomen er veel meer van te genieten. Zijn voorbereiding is nu ook veel beter', vertelt vader Wim.

Het wandelvirus verspreidde zich binnen de familie Klok en dit zorgde ervoor dat er nog meer 'Klokken en friends' volgende week dinsdag aan de start verschijnen. Zo lopen Jasper Ellen, Yvonne van Klaveren, Wim Klok jr en zijn vrienden Arie Kraaijenoord en Arnoud van Zanten 50 km. Mariska de Snoo, Nikki en Zoë Jonker en Wilma Kerpershoek lopen 40 km, terwijl Corrie en Wim Klok elke dag 30 km wandelen.

'We hebben met elkaar al veel voorpret gehad. Zo hebben we een Vierdaagse app waar al maanden allerlei tips en nieuwtjes, maar vooral veel gekkigheid op verschijnt', vertelt Corrie. 'Aanstaande zaterdag vertrekken we om 6.00 uur 's ochtends richting Nijmegen. De camping gaat om 8.00 uur open en dan gaan we ons kampement opzetten', vertelt Wim die samen met Corrie met hun camper gaan. 'Het plan is om de tenten in een halve cirkel te plaatsen met in het midden een grote partytent', legt Corrie uit.

Om het de wandelaars een beetje makkelijk te maken gaat er een speciale kookploeg mee, bestaande uit: pleegdochter Kaylee Klok, Esmee Keizer, schoondochter Annet Klok en Margreet Jonker. 'Zij hebben zich zelf aangemeld. De dames hoeven niet te wandelen, maar genieten zo toch van de gezelligheid', laat Corrie weten. Leuk is ook dat zaterdag pleegzoon Joeri Klok meegaat om te helpen opzetten, alsook Ebby Nyarko, die ook jaren bij Corrie en Wim heeft gewoond. Hij heeft via zijn werk een grote aanhanger geregeld, zodat alle spullen in een keer mee naar de camping kunnen.

Het echtpaar Klok kijkt uit naar volgende week. 'Het is heerlijk om te wandelen, je maakt je kop leeg, niemand kent je en je praat met iedereen. De lopers onder elkaar zijn vriendelijk en behulpzaam. En in het centrum van Nijmegen is het ontzettend gezellig', laat Wim weten. 'En het is bijzonder dat onze hele groep is ingeloot. We kijken ontzettend uit naar volgende week. Het is het hoogtepunt van het jaar', lacht Corrie.

Door Carin van der Spijk-Kralt

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>