Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Dit is het programma van SAR Katwijk vandaag

Algemeen

Liefhebbers van Search and Rescue-materieel en hulpdiensten kunnen vandaag van 10.00 tot 16.00 uur op het strand terecht voor SAR Katwijk. De hulpdiensten trekken alles uit de kast om bezoekers kennis te laten maken met de verschillende hulpdiensten die acties zijn op het land, in de zee en in de lucht.

Dit jaar heeft de organisatie vier helikopters en één vliegtuig kunnen strikken voor het evenement. De helikopters van Bristow en NHV zullen demonstraties geven en de helikopters van Defensie, van het type NH-90 en Cougar, staan de hele dag op de Boulevard.

Op het strand en in de zee geven de diverse hulpdiensten die daar actief zijn de hele dag demonstraties. Zo wordt er bijvoorbeeld brand aan bood gesimuleerd en zien bezoekers hoe een aanvaring tussen twee schepen wordt opgelost.

Voor actie van de brandweer, ambulance en politie is het demoterrein op de Boulevard een aanrader. Daar worden mensen aangehouden, fietsers gered en slachtoffers uit autowrakken gehaald.

Later een video-reportage van vandaag op deze site.

Heb jij een gave foto? Mail ze naar redactie@dekatwijkschepost.nl, en wie weet staat jou foto volgende week in de krant.

Afbeelding

Uit de krant