Rijnsburgse Rembrandt in Rijksmuseum | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

Rijnsburgse Rembrandt in Rijksmuseum

Collageportret van de jonge Rembrandt. | Foto: pr.
Collageportret van de jonge Rembrandt. | Foto: pr. (Foto: Lisette Hogewoning)

Het collageportret van de jonge Rembrandt van de Rijnsburgse Lisette Hogewoning is vanaf maandag 15 juli te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam op de tentoonstelling 'Lang leve Rembrandt'.

Maar liefst 8.390 kunstenaars hebben gehoor gegeven aan de oproep: 'Hangt jouw kunstwerk deze zomer in het Rijksmuseum?' van het Rijksmuseum begin dit jaar. Iedereen kon meedoen aan de wedstrijd ter ere van het feit dat Rembrandt 350 geleden is overleden en kans maken om zijn of haar werk te exposeren in het mooiste museum van Nederland.

In april en mei heeft de jury alle online inzendingen bekeken en beoordeeld. 600 mensen mochten door naar de volgende ronde en hun werk inleveren bij het Rijksmuseum. Uit deze werken is de definitieve selectie gemaakt, waarmee de tentoonstelling wordt samengesteld.


Hogewoning, bekend om haar collageportretten, maakte een collage van de jonge Rembrandt. Het portret is opgebouwd uit allerlei stukken papier, die met de schilder te maken hebben: foto's van zijn schilderijen, zijn tekeningen, zijn handtekening en allerlei informatie over zijn werk en leven. De collage van de Rijnsburgse is ook geselecteerd en komt in het Rijksmuseum te hangen.

Op maandag 15 juli, de verjaardag van Rembrandt van Rijn, wordt de tentoonstelling in de Philipsvleugel feestelijk geopend, waarna die twee maanden te zien zal zijn het publiek.
 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>