Herdenking op zee geblevenen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
 | Foto: PR
| Foto: PR

Herdenking op zee geblevenen

Op maandag 8 juli herdenkt de Stichting Visserijdagen Katwijk de dorpsgenoten tussen 1919 en heden tijdens hun werk op zee gebleven zijn.

Bijna 300 namen, uitgesneden in staal op het monument op de Noord Boulevard, laten de gaten zien welke in gezinnen en families geslagen zien. Verdriet dat nog versterkt wordt omdat er in veel gevallen geen graf gedolven kon worden omdat het lichaam van een dierbare nooit gevonden werd.

De herdenking begint om 20.00 uur. Burgemeester Visser en wethouder Knape zullen namens de gemeente een krans bij het monument leggen waarna de burgemeester een in memoriam uitspreken zal. Medewerking wordt verleend door de mannenzanggroep Sion, die een aantal passende liederen ten gehore zal brengen, begeleidt door de Harmonie Katwijk. Nabestaanden en dorpsgenoten zijn welkom om bij dit moment van herdenken aanwezig te zijn.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>