Vijfde editie Open Tuinen Dag met veel groen, kleur, muziek en kunst | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Maandag- en woensdagavond werden de tuinen door de deelnemers bekeken.
Maandag- en woensdagavond werden de tuinen door de deelnemers bekeken. (Foto: CvdS)

Vijfde editie Open Tuinen Dag met veel groen, kleur, muziek en kunst

Nu ook tuinen bewonderen in Valkenburg en Katwijk

Met de start van Open Tuinen Dag in 2015 hadden de dames Anita Timmer en Ester Hilgerson niet gedacht dat deze dag zou uitgroeien tot een groot evenement. Zaterdag a.s. zetten 27 tuineigenaren hun tuinpoorten open voor het publiek. 'En dat is best wel spannend', zo laten de dames weten.

Want wie komen er allemaal kijken? En… komen er wel genoeg mensen? Wat als het slecht weer wordt? Het zijn zomaar wat vragen die bij de tuineigenaren leven. 'Afgelopen maandag- en woensdagavond hebben we met de deelnemers alle tuinen bezocht. Alles staat er weer prima bij. De tuineigenaren hebben weer ontzettend hun best gedaan', laat Anita weten.

Dit eerste lustrum van de Open Tuinen Dag kan men niet allen tuinen in Rijnsburg bezoeken. Ook kan men vier tuinen in Valkenburg en een drietal tuinen in Katwijk bezoeken. Ook een bezoek aan de insecten- en bijentuin van de Bijenstal in de Zanderij is zeker de moeite waard.

Anita en Esther kennen elkaar vanuit de wijkraad. 'Onze ideeën passen goed bij elkaar en door de jaren heen zijn we goed op elkaar ingespeeld', vertelt het duo. Op de achtergrond krijgen de dames hulp van Hannie Mulder, Jeanne Zandbergen en Truus Gerse. Na elke Open Tuinen Dag wordt er snel geëvalueerd en worden nieuwe ideeën en wensen van deelnemers en bezoekers besproken. 'Vanwege ons eerste lustrum wilden we iets extra's doen. Vorig jaar tijdens de Paardenmarkt kregen we in onze stand bezoek van Piet en Heleen Ravensbergen uit Valkenburg. Zij meldden ons dat zij graag mee willen doen met de Open Tuinen Dag. Dit bracht ons op het idee om over de grenzen te gaan', vertelt Anita. 'Naast 19 deelnemers uit Rijnsburg kan men dit jaar ook vier tuinen bezoeken in Valkenburg en vier in Katwijk. Zo is er bij de Indoor Volkstuin een opstapplaats om met de Open Tuinen Boot richting Valkenburg te varen', vult Esther aan.

Naast het bewonderen van al deze tuinen kan men ook genieten van kunst en muziek. Ook kan men op verschillende plekken een kop koffie en iets lekkers nemen.

Praktisch

Startpunten van de vijfde editie van de Open Tuinen Dag 2019 zijn bij Woonzorgcentrum Vlietstede, Oude Vlietweg 50 en bij Vakantiepark Koningshof, Elsgeesterweg 8 te Rijnsburg, alsook bij de Bijenstal in de Zanderij te Katwijk. Hier is ook het programmaboekje met adressen, informatie en plattegronden te koop voor 1 euro.

In verband met de verwachtte drukte in het centrum van Rijnsburg, kunnen de fietsen worden geparkeerd op het plein van de Emmaschool in de Smidstraat. De tuinen in het centrum zijn lopend goed te bereiken.

De officiële opening vindt zaterdagochtend plaats om 9.30 uur door Burgemeester Cornelis Visser bij de Indoor Volkstuin aan het Kanaalpad NW 1.

Door Carin van der Spijk-Kralt

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>