Meerdere camerabeelden van Anja Schaap | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Politie / AvroTros

Meerdere camerabeelden van Anja Schaap

De vermiste 33-jarige Anja Schaap is in de nacht van haar verdwijning op verschillende camera's vastgelegd. Dat werd vanavond duidelijk in de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht.

In het tv-programma zijn camerabeelden te zien van Anja hoe zij dinsdagavond 28 mei om 19.25 uur café De Blauwen Bock aan de Badstraat ingaat waar zij een familielid ontmoet. Om 01.50 uur die nacht verlaat zij het café en tegen 02.00 uur is ze te zien als ze richting Tramstraat gaat.

Om 02.04 uur verschijnt Anja op de Binnensluis en ruim een half uur later wordt ze gefilmd door een bewakingscamera van cafetaria Family aan de Melkweg in Rijnsoever. Ze heeft haar tas dan nog bij zich.

'Op de beelden daarna is de politie niet 100% zeker dat het Anja is, maar qua postuur en kleding zijn er veel overeenkomsten', staat op de site van Opsporing Verzocht. Om 03.44 uur lijkt Anja langs snackbar De Heeren van Katwijck bij de Binnensluis te lopen en gaat ze via de Kanaaldijk richting de Uitwatering.

Ze lijkt geen tas meer bij zich te hebben en ze loopt alsof ze het koud heeft. Is ze in het water gevallen en daardoor haar tas kwijtgeraakt?

Noordduinen
Politiewoordvoerder Bobby Markus vertelt in de uitzending dat Anja mogelijk richting parkeerterrein de Noordduinen is gegaan. 'Daar zijn 's nachts vaker mensen te vinden, dus het kan zijn dat ze iemand is tegengekomen. Maar het is ook vlakbij een opgang naar het strand', zegt hij.

Hij zegt het in de uitzending niet hardop, maar bekend is dat in de nachtelijke uren op die parkeerplaats gedeald wordt. 'We weten dat er op die parkeerplaats wel eens dingen gebeuren waarvan mensen niet willen dat wij het zeggen', zegt de politiewoordvoerder voorzichtig, 'maar dat is niet waar het ons om gaat.' Hij benadrukt dat het puur om de vermissing van Anja gaat. 'Neem desnoods anoniem contact met ons op.'

Oproep
'Was u die woensdagnacht op het parkeerterrein? Dan is het van groot belang dat u contact opneemt met de politie. Ook als u Anja niet heeft gezien, is het belangrijk dat u met de politie spreekt. Desnoods anoniem door te bellen met 0800–7000.'

'Rond 06.10 uur woensdagochtend 29 mei heeft een getuige een onbekende vrouw zien lopen op de Melkweg, nabij de Campingweg. De vrouw kwam vanuit de richting Hoorneslaan. Op basis van het signalement is het goed mogelijk dat dit Anja was, maar het kan ook een andere vrouw zijn geweest. Was u dit? Geef het door aan de politie', luidt de oproep op de site van Opsporing Verzocht.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>