Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Rondje Nederland voor Inloophuis

Het is een goede traditie geworden. Het wielerteam van Stichting De Brug gaat op 27 juni weer op de pedalen om geld bijeen brengen voor het inloophuis aan de Schaepmanstraat.

Door Cor de Mooy

Twaalf renners, verdeeld over drie subteams, gaan met zijn allen een slordige 1200 kilometer volgens het estafettesysteem wegtrappen. Zij weten zich gesteund door een begeleidingsteam, dat zorgt voor de inwendige fietser. Een oude, omgebouwde NZH-bus dient als mobiel rustpunt, totdat de volgende etappe zich aandient. "Als je één etappe hebt gereden, sla je er twee over. Dan heb 4 à 5 uur om te slapen en te eten en drinken", verklaart Kees van Rooijen, die de monstertocht al een aantal keer heeft gereden.

De route is verlegd, doordat de Afsluitdijk dicht is vanwege werkzaamheden. Arie Kralt is daar niet rouwig om: "Ik heb twee keer over die dijk gereden. Ik had beide keren tegenwind! Dat viel behoorlijk tegen." Nu gaat het via Zeewolde naar Drachten. Het aantal kilometers blijft overigens gewoon hetzelfde. "Dat maakt toch niet uit", aldus Kees. "Je ziet niks onderweg. Je houdt alleen je kilometerteller in de gaten. Bovendien rij je ook 's nachts."

Nieuw dit jaar is dat in Dordrecht zowel de coureurs als begeleiders over de finishlijn gaan. "Dat is wel zo mooi, want je kunt als renners niet zonder je verzorgers", zegt Arie stellig.

Donaties

Team De Brug wil 9000 euro binnenhalen. De teller loopt nog en staat terwijl dit verhaal wordt opgetekend op 6500 euro. Kees van Rooijen beveelt de actie graag aan. "Het is zo belangrijk dat het inloophuis wordt gesteund. Dit is zo vaak de eerste stap voor verslaafden naar genezing". Op zondag 16 juni wordt er ook gecollecteerd in de diensten van de Hervormde gemeente Katwijk aan de Rijn. Wie deze actie wil steunen kan een donatie doen via www.cycleforhope.nl/team/debrug