Logo allesoverkatwijk.nl
Met dit pamflet roepen culturele organisaties in Katwijk op tot behoud van de muziekschool.
Met dit pamflet roepen culturele organisaties in Katwijk op tot behoud van de muziekschool. (Foto: pr)

Muzikaal protest tegen sluiting muziekschool

Leerlingen van Muziekschool Katwijk houden vanavond, voorafgaand aan de raadsvergadering, voor de ingang van het gemeentehuis tussen 18.45 en 19.30 uur een muzikaal protest tegen sluiting van de muziekschool. De bijeenkomst wordt afgesloten met het overhandigen van een petitie aan het college. Die petitie is vanochtend door meer dan tweeduizend mensen ondertekend.


Het college van burgemeester en wethouders van Katwijk wil de gemeentelijke muziekschool opheffen per september 2020. De medewerkers worden ontslagen en het pand aan de Zeeweg verkocht. Dit voorstel is onderdeel van een breed pakket aan bezuinigingsmaatregelen, dat komende weken in de gemeenteraad wordt besproken en waarover volgende maand een besluit wordt genomen.

Vanavond is er om 19.30 uur de eerste informatieve sessie in het gemeentehuis over het bezuinigingsplan van het college.


Vandaag in De Katwijksche Post ook het pleidooi van de oud-muziekschoolleerlingen Anneleen Schuitemaker en Oukje den Hollanderen het pamflet van Katwijkse culturele organisaties voor behoud van Muziekschool Katwijk.