Logo allesoverkatwijk.nl
Start van de Kippen- en Kuikenloop op parkeerterrein Noordduinen.
Start van de Kippen- en Kuikenloop op parkeerterrein Noordduinen. (Foto: Cor de Mooy)

Bewoners Overduin lopen Kuikenloop

Een aantal bewoners met dementie en Korsakov uit verpleeghuis Topaz Overduin in Katwijk loopt zaterdag mee met de Kuikenloop. Met de hulp van een groep vrijwilligers zijn de bewoners al weken aan het trainen voor de wandeltocht tegen kanker. De bewoners van Overduin zijn herkenbaar aan hun gele Topazjasjes.


Het plan om mee te doen aan de sponsorwandeltocht komt van bewegingsmedewerker Arie de Vreugd. De Kippen- en Kuikenloop is een jaarlijkse sponsorwandeltocht, waarvan de totale opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat. De opbrengst van dit jaar ondersteunt twee onderzoekers in hun strijd tegen kanker.

Zaterdag starten zo'n zesduizend mensen aan de start staan van de Kippenloop, die bestaat uit vier wandelafstanden: 10, 15, 25 en 42 kilometer. De bewoners van Overduin doen mee aan de Kuikenloop van 5 kilometer.


Uiteraard zoeken ook de wandelaars van Overduin sponsors die hen willen ondersteunen door een bedrag te doneren voor KWF Kankerbestrijding. Via acties.kwf.nl kunnen mensen bewegingsmedewerker Arie de Vreugd van Overduin opzoeken en een donatie leveren.