Foto: Marc Wonnink
Foto: Marc Wonnink

Familie Anja Schaap start zelf zoekactie op water

Algemeen

De familie van Anja Schaap heeft op Tweede Pinksterdag zelf zoeking gedaan op het water van de Jachthaven. Daarbij is gebruik gemaakt van een sonarboot. Het onderzoeksteam is daarbij aangesloten. Dat meldt de politie dinsdag.

Dit weekend is de politie druk bezig geweest met informatie uit het buurtonderzoek te analyseren, het horen van getuigen en het nalopen van tips.

Vrijdagmiddag is nog een grote zoekactie geweest in de omgeving van de Buitenwatering en de Noordduinen. Daar is door 60 vrijwilligers van het Veteran Search Team, medewerkers van Staatsbosbeheer, KNRM, Reddingsbrigade Katwijk, Kustwacht en brandweer gezocht.

01.00 uur of 01.50 uur?
Ook is eindelijk duidelijkheid rond welk tijdstip Anja café In den Blauwen Bock heeft verlaten. Dat is om 01.50 uur. De politie liet in eerste instantie weten dat het om 01.00 uur ging. 'In het begin van het onderzoek hebben wij de eerste informatie die bij ons bekend is geworden naar buiten gebracht om zo snel mogelijk aandacht te vragen voor de vermissing.'

Vermist
Anja Schaap verliet in de nacht van dinsdag 28 mei op woensdag 29 mei om 01.50 uur café In den Blauwen Bock aan de Badstraat en daarna verdween ze van de radar. Ze kwam nooit thuis aan. Wel is haar tas twee dagen later in een sloot aan de Melkweg aangetroffen. Ook is ze om 03.45 nog gezien op de Kanaaldijk. Daar hangen camera's.

Uit de krant