Politie nog steeds met man en macht op zoek naar Anja Schaap | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Politie
Foto: Politie

Politie nog steeds met man en macht op zoek naar Anja Schaap

De zoektocht naar de vermiste Anja Schaap (33) uit Katwijk gaat onverminderd door. De politie laat in een persbericht weten nog steeds met man en macht op zoek naar haar te zijn. Zaterdag en zondag heeft de politie nieuwe camerabeelden geanalyseerd, opnieuw getuigen gesproken en is er digitaal onderzoek gedaan. 

Maandag heeft de brandweer gezocht in het water aan de Hercules en het Noorderlicht, dit is in de omgeving van haar woning.

Ook is zaterdag door vrijwilligers uitgebreid gezocht.

Urgente vermissing
Maandelijks worden er in de politie-eenheid Den Haag, waar Katwijk onder valt, 300 personen als vermist opgegeven. 5 procent daarvan wordt aangemerkt als 'urgente' vermissing. De verdwijning van Anja wordt aangemerkt als urgente vermissing. Bij een gewone vermissing zijn er geen directe aanwijzingen van bedreiging, gevaar of risico.

Niet thuis na avondje stappen
Anja is in de nacht van dinsdag 28 mei op woensdag 29 mei rond 01.00 lopend weg gegaan vanaf de Blauwe Bock in het centrum van Katwijk. Ze woont in Rijnsoever. Vrijdagmiddag werd in een sloot langs de Melkweg haar tas gevonden. Ten tijde van haar verdwijning droeg ze een zwarte leren jas, licht blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>