Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Cor de Mooy / Archief

Internationale Schakelklas vertrekt naar verwachting uit Katwijk

De Internationale Schakelklas Duin- en Bollenstreek verhuist naar verwachting van het gebouw van de voormalige Prins Mauritsschool aan de Nolensstraat in Katwijk naar Lisse.

Katwijk was een tijdelijke voorziening die officieel tot 1 augustus dit jaar zou duren. Met de overige gemeenten in de Duin- en Bollenstreek is destijds de afspraak gemaakt direct te starten met de zoektocht naar een vervangende locatie. Dit is gelukt. Als de gemeenteraad van Lisse akkoord gaat, wordt de Beekbrugschool in Lisse opgeknapt en in gebruik genomen als locatie voor de Internationale Schakelklas Duin- en Bollenstreek.

Wethouder Jaco Knape: "De Internationale Schakelklas geeft kinderen die nog maar kort in Nederland wonen een goede start. Ik ben blij dat we deze voorziening de afgelopen periode in Katwijk mochten huisvesten. Met het verbouwen en aanpassen van de locatie in Lisse is enige tijd gemoeid. Naar verwachting kan de school eind dit jaar verhuizen van Katwijk naar Lisse. De kinderen en ouders zijn op de hoogte gebracht en bij groen licht van de verschillende gemeenteraden organiseert de gemeente Lisse een bijeenkomst voor omwonenden van de locatie."

Onderwijs voor anderstalige kinderen
De ISK biedt onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 12-18 jaar, die nog maar kort in Nederland wonen en de Nederlandse taal nog niet spreken. De kinderen blijven maximaal 2 jaar op de ISK, waarna ze doorstromen naar het regulier VO/MBO-onderwijs.