Valkenburgse pontje betrokken bij aanvaring | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Het Valkenburgse Pontje
Foto: Het Valkenburgse Pontje
Valkenburg

Valkenburgse pontje betrokken bij aanvaring

Angstige momenten zondagmiddag voor pontbaas Willem van der Meij en twee passagiers. Een plezierjacht reageerde niet op de waarschuwingsborden langs de kant en de signalen van de scheepshoorn. Een botsing was het gevolg. Dat meldt het Valkenburgs Pontje op social media.

Het schip raakte de pont, ondanks dat de pontbaas al achteruit voer, om een aanvaring te voorkomen. Pontbaas en passagiers zagen de klap al komen, en konden zich goed vasthouden. Niemand raakte gewond.

De pont liep behoorlijke schade op en was enige tijd uit de vaart. Na een testvaart bleek dat de dienstregeling weer kon worden hervat. Ook het jacht raakte beschadigd. Er zijn verzekeringspapieren uitgewisseld en ook de politie is nog ter plaatse geweest.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>