Geen openbaar vervoer vandaag door staking | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Piet van Kampen / archief
Foto: Piet van Kampen / archief

Geen openbaar vervoer vandaag door staking

Het openbaar vervoer ligt vandaag grotendeels stil door een grote staking. De vakbonden leggen 24 uur het werk neer voor betere pensioenen. Busmaatschappij Arriva liet eerder weten een dienstregeling niet te kunnen garanderen. Dinsdagochtend werd duidelijk dat het busvervoer in onder andere Katwijk helemaal stil ligt.

De bonden willen met de actie het kabinet tot concessies dwingen over de pensioenleeftijd. Die moet volgens de FNV worden bevroren op 66 jaar. Volgens de huidige regels loopt de pensioenleeftijd geleidelijk op tot 67 jaar en drie maanden in 2024.

De vervoersmaatschappijen roepen reizigers op niet naar stations te komen. De NS probeert wel hier een daar een trein te laten rijden, maar 'dit zal echter zeer beperkt en onvoorspelbaar zijn.' Niet alleen op de A-wegen is het druk, ook op de N-wegen is het een stuk drukker.

De actie is deels bedoeld als een herkansing voor de landelijke actiedag op 18 maart. Die werd afgebroken na de aanslag Utrecht.

De bonden hebben werknemers in de metaalsector, de bouw en andere sectoren opgeroepen het werk morgen neer te leggen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>