Ramona van der Harst juicht na haar fraaie treffer. | Foto: PR

Rijnvogeldames maken het feest compleet

Algemeen

Een klinkende 5-1 overwinning op Barendrecht werd de feestwedstrijd die iedereen zo graag wilde. Waar in de eerste helft de festiviteiten van afgelopen week nog in de beentjes zaten, gingen in de tweede helft alle remmen los en gaf Rijnvogels een wervelende show voor de in groten getale opgekomen bezoekers. De kers op de taart voor een uitstekend seizoen, waarin er maar één ploeg recht had op de titel en dat was FC Rijnvogels.

Zoals beschreven was de eerste helft niet om voor op het puntje van je stoel te gaan zitten. Rijnvogels wilde heel graag, maar was te gehaast. Barendrecht was ook gekomen om te voetballen en wist er af en toe gevaarlijk uit te komen. De thuisploeg kreeg wat kansjes en uiteindelijk was het in de 33e minuut raak. Een corner kwam voor het Barendrechter doel in de kluts en Wilan Gies Broesterhuizen was er als de kippen bij om de bal in het dak van het doel te knallen. Een verdiende maar moeizame voorsprong voor Rijnvogels. Echter ging het op slag van rust even mis toen er niet goed werd ingegrepen, een voorzet werd toegestaan en de wit-roden toesloegen.

Een bekend euvel in het eerste treffen na een kampioenswedstrijd, maar Rijnvogels zou Rijnvogels niet zijn als het in de tweede helft de rug wist te rechten. Het werd een prachtig tweede bedrijf.
Er werd goed positiespel gespeeld. Een prachtige crosspass op Lavinia Poku werd uitstekend in de lange hoek binnen geschoten. Tijd om de wedstrijd te beslissen. Wederom gevaar vanaf rechts. Een voorzet van Lavinia Poku werd door Ramona van der Harst fraai binnen geschoten, 3-1.

Rijnvogels stapelde kans op kans en wist het publiek te vermaken met goed voetbal. Voetbal om trots op te zijn. De kampioen was op stoom. Drita Celaj ging diep en haar goede wedstrijd bekroonde met een bekeken schuiver, 4-1. Weer feest na weer een mooi uitgespeelde aanval. Echter moest het hoogtepunt van de wedstrijd nog komen en dat kwam van wederom Lavinia Poku. De actie ingezet vanaf rechts, waar ze vijf spelers van Barendrecht de hielen liet zien, was van pure klasse en het is tekenend dat dit het slotakkoord van het seizoen van FC Rijnvogels is. Een weergaloze actie die nog meer glans kreeg door de bal in de verre kruising te laten ploffen. Voetbal op zijn best.

Blije gezichten na afloop en iedereen was klaar om de tweede feestelijke zaterdag in te gaan. En dat gebeurde. In een overvol sponsorhome stond een heerlijk lopend buffet klaar waar alle ouders, partners en alle spelers van de selectie zich aan konden verrijken. De sfeer zat er goed in. Met een open bus door Katwijk aan den Rijn met als tussenstation het gemeentehuis. Een toespraak van wethouder Corien van Starkenburg die haar trots uitsprak over de prestaties van FC Rijnvogels en als absolute hoogtepunt de huldiging op het bordes. Het was een dag om nooit te vergeten.