Aspergeblokken en informatiebord bij nieuw Katwijks monument Atlantikwall | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Wethouder Jacco Knape (links) en voorzitter Jack VlielandDUNAatelier plaatsen het informatiebord.
Wethouder Jacco Knape (links) en voorzitter Jack VlielandDUNAatelier plaatsen het informatiebord. (Foto: Maarten van Rijn)

Aspergeblokken en informatiebord bij nieuw Katwijks monument Atlantikwall

Katwijk beschikt sinds deze week over een nieuw tastbaar en authentiek monument dat aan de Tweede Wereldoorlog herinnert. Dat nieuwe monument is een blootgelegd deel van de tankmuur naast het DUNAatelier op het Duinplein aan de zeezijde van de Boulevard.


In de opmaat naar de Nationale Bunkerdag, morgen (zaterdag 25 mei), plaatsten wethouder Jacco Knape (cultuur en erfgoed) en voorzitter Jack Vlieland van het DUNAatelier afgelopen dinsdag een informatiebord bij het Atlantikwall-monument. 


In Katwijk doen het Katwijks Museum, Panbos en DUNAatelier mee aan de Nationale Bunkerdag op zaterdag 25 mei. In het Katwijks Museum is de permanente tentoonstelling over Engelandvaarders voor deze gelegenheid aangevuld met een tentoonstelling van foto's over de afbraak van de gehele vooroorlogse Boulevard en de bouw van de Atlantikwall. Het museum vertoont twee films: 'Stormgetij' en 'De verborgen grens'. Deze laatste film is ook te zien in het DUNAatelier. Daar is ook een slideshow te zien met foto's over het Katwijk van voor de Tweede Wereldoorlog, de afbraak van de Boulevard en de bouw en afbraak van de tankmuur. Geïnteresseerden kunnen in het DUNAatelier ook boeken en ander informatiemateriaal inzien.


Langs de hele Nederlandse kust zijn bunkers tijdens de Nationale Bunkerdag open voor publiek. Meer daarover op www.bunkerdag.nl.


Deze week in De Katwijksche Post

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>