In aanloop naar het Pinksterfeest | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Er is hard gewerkt aan het bloemenmozaïek.
Er is hard gewerkt aan het bloemenmozaïek. (Foto: CvdS)

In aanloop naar het Pinksterfeest

Rijnsburgers maken bloemenmozaïek van PKN logo

Vandaag om 16.10 uur kunt u op NPO2 in het televisieprogramma 'Met hart en ziel' een aantal Rijnsburgers bezig zien met het maken van een bloemenmozaïek.

Vorige week zijn de opnames hiervan gemaakt bij Bloembinderij Leuk aan de Langevaart. Cees en Hennie van Klaveren maakten samen met Richard Verheij, Wilco Korts, Ingrid Driebergen en Francien Noort een mozaïek van kleurrijke gerbera's. Het uiteindelijke resultaat is het PKN logo.

De 'Met hart en ziel Pinksterviering' is een samenwerking van de KRO-NCRV met de Protestantse Kerk in Nederland. Wilco Korts is werkzaam als senior medewerker Evants bij de Protestantse Kerk Nederland. Hij wist dat de tv zender bezig was met een serie over het Pinksterfeest en bracht de Rijnsburgse bloembinders met hen in contact. De serie kent zeven opdrachten in zeven gemeenten die samen de pinksterviering vormen. Inmiddels zijn er al drie afleveringen geweest. Zo heeft de gemeente Duiven honderden papieren duiven gemaakt (2 mei), de gemeente Amersfoort de grootste pinksterkaars gemaakt (9 mei) en in Denekamp is men druk geweest om het pinksterverhaal in graffiti uit te beelden.

Na vandaag volgt donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) de gemeente Houten met Stef Bos en Jongerenkoor Samen Op Weg. Donderdag 6 juni is er een compilatie te zien van de zeven kerken, zeven opdrachten voor de Met hart en ziel Pinksterviering.

Vanuit de Broerekerk in Bolsward wordt op zaterdag 8 juni de 'Met hart en ziel Pinksterviering' uitgezonden. In de aanloop naar deze unieke viering hebben zeven kerkelijke gemeenten uit het hele land zeven opdrachten uitgevoerd. Ook zanger Stef Bos en het Jongerenkoor Samen op Weg uit Houten werken dan weer mee aan deze viering. De scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, ds. René de Reuver, preekt over het thema 'Verstaan wij elkaar?'.

Zondag 9 juni is het Eerste Pinksterdag. Op deze christelijke feestdag wordt de uitstorting van de Heilige Geest herdacht. Met deze uitstorting wordt ook het begin van de christelijke kerk gemarkeerd.

Voor de Rijnsburgers was dit een bijzondere ervaring om op deze manier het Pinksterfeest meer bekendheid te geven.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>