OV's zoeken ideeën voor viering van 75 jaar vrijheid | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Tien jaar geleden was er ook een groot bevrijdingsfeest, met onder meer een optocht. | Foto: archief KP/Frans Roomer
Tien jaar geleden was er ook een groot bevrijdingsfeest, met onder meer een optocht. | Foto: archief KP/Frans Roomer

OV's zoeken ideeën voor viering van 75 jaar vrijheid

Er is al een lijst met ideeën, maar hoe meer, hoe beter. En dus vragen gemeente en de vier Oranjeverenigingen aan eigenlijk iedereen in de gemeente Katwijk welke ideeën er nog meer zijn om volgend jaar op en rond 5 mei 75 jaar vrijheid te vieren.
 

De gemeente en de Oranjeverenigingen Katwijk aan den Rijn, Katwijk aan Zee, Rijnsburg en Wilhelmina uit Valkenburg gaven afgelopen maandagmiddag een persconferentie over 'Herdenking en viering 75 jaar vrijheid'. Voor die grote viering heeft de gemeente een subsidie van 75.000 euro beschikbaar gesteld.


Voor de lokale activiteiten werken de vier Oranjeverenigingen samen onder de noemer OVKRV. Sinds afgelopen februari is een projectgroep van OVKRV al zo'n tien keer bijeen geweest om een lijst met ideeën samen te stellen en te bespreken.

'Het belangrijkste is om de bevolking te mobiliseren. Met ideeën en mensen die de handen willen laten wapperen', aldus Jan de Winter van OV Katwijk aan den Rijn. 

Om ideeën en mensen te verzamelen komt er een website, Facebookpagina en Twitter. Het e-mailadres is er al: info@ovkrv.nl dus ideeën kunnen al ingeleverd worden. 


In De Katwijksche Post van donderdag 23 mei een uitgebreider artikel. 

 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>