Nieuwe Duinrand officieel geopend | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Burgemeester Cornelis Visser loopt door een afbeelden van het oude Gast- en Weeshuis, een voorganger van de Duinrand.
Burgemeester Cornelis Visser loopt door een afbeelden van het oude Gast- en Weeshuis, een voorganger van de Duinrand. (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Nieuwe Duinrand officieel geopend

DSV| Duinrand, het gloednieuwe woonzorgcomplex van DSV|verzorgd leven aan de Nolenstraat in Katwijk, is gistermiddag officieel geopend door burgemeester Cornelis Visser.


De officiële opening voor genodigden stond gisteren in het teken van heden en verleden en hoe uit het voormalige Gast- en Weeshuis de nieuwe Duinrand uiteindelijk is ontstaan, dat zich verder ontwikkelde tot een modern en comfortabel zorggebouw voorzien van innovatieve voorzieningen.


De Duinrand is al vanaf september vorig jaar vol in bedrijf en een nieuw thuis op een vertrouwde plek in Katwijk voor de ouderen die er wonen. Deze week is er ter gelegenheid van de officiële opening een speciale feestweek voor bewoners, hun naasten, vrijwilligers, medewerkers en relaties van Duinrand.


Het nieuwe complex aan de Nolensstraat bestaat uit twee aan elkaar verbonden gebouwen; een zorggebouw en een verpleeggebouw voor psychogeriatrische cliënten. Het zorggebouw heeft vijf woonlagen met dertig zorgappartementen voor intramurale zorg en acht huurappartementen/aanleunwoningen.

Het verpleeggebouw heeft vier woonlagen met dertig woon-/slaapkamers. Per woongroep zijn de kamers rondom een gezamenlijke woonkamer gesitueerd. De twee gebouwen zijn onderling verbonden met een glazen corridor. Op het terrein van Duinrand is de huisartsenpraktijk Van Gent gevestigd en een tijdelijke opvang voor herstel na bijvoorbeeld een operatie.

Om het gebouw is, passend in de omgeving, een bijzondere duintuin aangelegd, waarmee de band van het huis en de bewoners met de Katwijkse visserij, de zee, het strand en de duinen wordt benadrukt. Voor de bewoners van Duinrand is het nieuwe gebouw inmiddels al een warm thuis geworden, met alle zorg en comfort direct bij de hand.
 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>